|
|
Kuře s nádivkou po vinařsku |
| Ingredience: 1 kuře 70 g sádla 200 g žampionů 150 g klobásy 40 g sádla sůl mletý pepř petrželka 70 g střídky z veky 3 vejce 2 dl dobrého bílého vína půl lžičky solamylu Na potření: 2 lžíce kečupu 2 lžičky sladké mleté papriky 1 lžička provensálského koření 1 lžička BARBECUE. Popis přípravy: Klobásu nakrájíme na kostičky, osmahneme ji na sádle a přendáme. Pak na téže pánvi osmahneme nadrobno nakrájené žampiony a stáhneme z plotny. Přidáme rozšlehaná vejce, sůl, pepř, klobásy, pažitku, petrželku a střídku z veky a vše promícháme. Nádivkou naplníme kuře, zašijeme, osolíme, potřeme kašičkou z kečupu, sladké mleté papriky, koření PROVENCE a BARBECUE. Do konzistence vhodné k potírání případně doředíme vínem. Vložíme bez podlití do horké trouby ( 220°C ) asi na 30 minut, potom poklademe kousky sádla, podlijeme bílým vínem a za občasného přelévání vypečenou šťávou dopečeme doměkka. Vypečenou šťávu z kuřete pak zahustíme solamylem. Podáváme s různě upravenými brambory.
|
| Ingredience: Kuřecí řízky mléko niva koření Popis přípravy: Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky a dáme dusit. Vyrobíme nálev z mléka a nivy a dáme zapéct.
|
| Ingredience: 1 kure
150gr sýra niva
50gr tuku
2 lzicky drcené nebo sekané rozmarýny
sul Popis přípravy: Kure osolíme,vlozime do pekáce,polijeme rozpusteným tukem,posypeme strouhaným sýrem Niva a posypeme rozmarýnou,podlijeme vodou a za obcasného poldití peceme do zlatova.Podáváme s varenými brambory,hranolky,ci bramborovou kasí.
|
| Ingredience: celé kuře kyselé zelí v sáčku větší brambory anglická slanina koření dle chuti sůl Popis přípravy: Kuře naporcujeme na čtyři díly, brambory nakrájíme na širší plátky.Zelí nakrájíme na menší kousky, ponecháme asi polovinu nálevu. Do vymazaného pekáčku vložíme kyselé zelí i s nálevem, na zelí naklademe plátky brambor, které osolíme. Porce kuřete ochutíme kořením a položíme na brambory. Plátky slaniny zakryjeme porce kuřete a pečeme ve středně vytopené troubě. Pro zvýraznění chuti můžeme po naporcování kuřete z něj odstranit kůži.
|
| Ingredience: dvě čtvrtky kuřete grilovací koření steakové koření kysané zelí (nejlepší je ze sáčku) hlíva ústřičná sůl pepř Popis přípravy: Na dno zapékací misky rozložíme vrstvu kysaného zelí, poklademe na kostičky nakrájenými houbami. Čtvrtky kuřete položíme na houby a mírně osolíme, opepříme, přidáme dle chuti steakové a grilovací koření. Pečeme v troubě cca 35-40 min. Není nutné podlévat.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|