|
|
Výpis kategorie: Zapečené pokrmy |
| Ingredience: 200g sójových granulí 80g slaniny 1 lžíce Vegety 1 lžička sardelové pasty 2 vejce 200g cibule strouhanka podle potřeby 13g masoxu 50g másla 50g slaniny pepř sůl. Popis přípravy: Sójové granule posypeme Vegetou speciál, přelijeme 2dl vařící vody a necháme odležet. Pak ke granulím přidáme vejce, strouhanou cibuli, kostičky slaniny, sardelovou pastu, pepř a sůl. Dobře promícháme a zahustíme trochou strouhanky. Hmotu dáme na prkénko posypané strouhankou a upravíme do tvaru šišky. V pekáčku rozpustíme sádlo,šišku na něm ze všech stran opečeme, trochu podlijeme, do šťávy přidáme kostku masoxu a 30 minut pečeme ve vyhřáté troubě. Podávame s vařenými brambory,s bramborovou kaši nebo s chlebem. Je velmi chutná i studená.
|
Španělské ptáčky z kuřecího masa |
| Ingredience: kuřecí prsa
šunka(debrecínka)
vař.uzené(párky)
angl. slanina
sojová om.
horčice
okurky
koření(paprika,vegeta) Popis přípravy: Kuřecí prsa podélně rozřízneme, ale ne až do konce, tak aby vznikl velký plátek.
Pak už posutupujeme jako při výrobě španělských ptáčků...
Osolíme, potřeme po obou stranách sojovkou. Poté z vniřní strany okořeníme (paprika, gril. koření nebo dle fantazie ) a potřeme hořčicí, poklademe šunkou(nebo debrecínkou) a přidáme nakrájenou okurku, kousek angl.slaniny s párkem nebo uzeným. Celé pak zabalíme jako rolku a prošpikujeme dřevěnými párátky. Na zpěněnou cibulku poklademe "ptáčky" do pekáčku a dáme zapéci do trouby.
Během pečení "přiměřeně" podléváme vodou, pro chuť sosu můžeme přidat 2-3 stroužky česneku a kousky angl.slaniny.
příloha : klasická rýže
|
| Ingredience: 500g špekáčků
3 cibule
150g anglické slaniny
5 sladkokyselých okurek
2 lžíce oleje
špetka ostré papriky
0,2 l kečupu
1/2 l černého piva Popis přípravy: Špekáčky podélně nařízneme do tří čtvrtin, rozevřeme a naplníme dílkem cibule, řezem okurky a plátkem slaniny. Pekáček nebo zapékací misku vymastíme olejem. Přidáme velmi jemně nakrájenou zbylou cibuli, na ni položíme špekáčky, posypeme je trochou pálivé papriky a vložíme do předehřáté trouby. Krátce zapečeme, aby se cibule nespálila.
|
| Ingredience: 1/2 kg mletého masa (mix) 1/2 kg těstovin (vřetena apod.) olej 100 g tvrdého sýra na posypání cibule sůl pepř balíček mraženého špenátu česnek mouka hladká voda Popis přípravy: Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a prudce opečeme. Uvaříme špenát, přidáme opečené maso, podle chuti přidáme rozdrcený česnek a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Uvařené těstoviny dáme na talíř, přidáme špenátovou směs a posypeme strouhaným sýrem.
|
Treska s brambory a s česnekem |
| Ingredience: 600g tresky 500g brambor vařených ve slupce 100g másla 2 stroužky česneku pepř šťáva z citronu sůl petrželka. Popis přípravy: Tresku dobře omyjeme,sloupnem kůži a pomalu uvaříme v osolené a okyselené vodě.Uvařené brambory oloupáme a nakrájíme na tenké plátky,na pánvi na másle osmažíme pokrájený česnek.V kastrole rozložíme kousky tresky a brambory,pokropíme vše česnekovým máslem,okořeníme a posypeme usekanou petrželkou.Zapečeme v horké troubě asi 20 min.,povrch pokapeme šťávou z citronu.Podáváme se zeleninovým salátem
|
Další nalezené recepty:
Další stránky: 1 2 3 4 5 6
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|