|
|
| Ingredience: 1 baant 30g másla 80g prorostlého vepřového masa 2 líce brandy 1 dl bílého vína sůl Popis přípravy: V horkém kastrolu rezehřejeme máslo, přidáme maso pokrájené na kostičky, očitěného , osoleného baanta a opečeme ho po vech stranách. Přelijeme jej brandy, několik sekund povaříme a potom dusíme doměkka pod pokličkou. Při duení jej jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou. Měkkého baanta vyjmeme, rozdělíme na porce a přeloíme na talíře, do ávy přilijeme víno, krátce povaříme a kdy trochu zhoustne, podlijeme jí porce baanta. Podáváme s duenou rýí a s rybízovým kompotem.
|
| Ingredience: 1 baant 1 sýr hermelín 2 větí hruky 80 g másla brusinky 1 lička koňaku pepř sůl Popis přípravy: Hermelín nakrájíme na plátky, které obalíme v hrubě tlučeném pepři. Takto upravený sýr vloíme do očitěného baanta. Baanta opečeme ze vech stran na másle. Osolíme, podlijeme a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Kdy maso začíná měknout, přidáme oloupané, jadřinců zbavené a na půlky nakrájené hruky. Kdy je maso měkké přidáme do ávy pár kapek koňaku. Na talíři obloíme naporcovaného baanta brusinkami. Podáváme s brambory.
|
| Ingredience: 4ks baantích prsou
40g unky
2ks hruky
1/2 ličky divokého koření
hladká mouka
2líce oleje
1líce másla
100g hroznového vína
60g jeřabin
2líce bílého vína
Sůl, pepř
olej
Popis přípravy: Baanta naloit
Napikovat
Osolit, opepřit, okořenit
Prsa naplnit plátky oloupané hruky a unkou
Obalit v mouce
Zprudka opéct na směsi oleje a másla
Opékat a je maso měkké
Přidat rozpůlené bobule vína a plátky oloupané hruky, zastříknout vínem
Prohřát
Podávat s opékaným bramborem
|
Jelení filé na červeném víně s lesními ampiony, zeleninou a jemným knedlíkem |
| Ingredience: jelení hřbet 2000 g
sůl 30 g
pepř černý 2 g
olej stolní 150 g
jalovec 2 g
olej stolní 250 g
zelenina kořenová 313 g
cibule 117 g
divoké koření 8 g
citron 333 g
mouka hladká 150 g
brusinky 100 g
rajský protlak 100 g
vestková povidla 200 g
perník 100 g
cukr krystal 50 g
víno červené 300 g
ampiony 200 g
mrkev 625 g
brokolice 250 g
rozmarýn 10 g
Popis přípravy: Jelení filé nebo části jelení kýty, dusíme v dobrém zeleninovém
základě s brusinkami, vestkovými povidly a vínem. Omáčku
připravíme obvyklým způsobem s přidáním perníku.
|
Kančí kýta s brusinkovou omáčkou, poírovanou hrukou a českým knedlíkem |
| Ingredience: kančí kýta 2000 g
sůl 30 g
zelenina kořenová 150 g
cibule 100 g
sádlo kvařené 150 g
divoké koření 3 g
citron 50 g
vývar z hovězích kostí 1200 g
mouka hladká 50 g
brusinky 150 g
rybízová povidla 150 g
pomeranč 55 g
křen 20 g
víno červené 100 g
hruky 769 g
máslo 200 g
víno bílé 200 g
citronová áva 300 g
sherry 100 g
jeřabiny 300 g
rozmarýn 40 g
Popis přípravy: Kančí kýtu dusíme v dobrém zeleninovém základu s brusinkovým
kompotem, rybízovým demem, pomerančovou ávou, strouhaným
křenem a červeným vínem. Omáčku doděláme obvyklým způsobem,
omáčka je pikantní (ne příli hustá). Jako doplněk dáváme
poírovanou hruku, plněnou jeřabinami.
|
Dalí nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Vechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
ikovný program pro Vai kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Monost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Monost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické vyuití.
Uivatelsky příjemné prostředí i pro nezkuené uivatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Monost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Monost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|