|
|
Výpis kategorie: Brambory |
| Ingredience: brambory těstoviny - nejlépe vřetena anglická slanina cibule česnek olej sůl mletá paprika pepř Popis přípravy: Brambory a těstoviny uvaříme v osolené vodě, brambory musí být pevnější-nerozvařené a těstoviny na skus, mezi-tím, co nám vaří si nakrájíme anglickou slaninu na kostičky a cibuli na jemno solečně s česnekem, cibulku orestujeme na oleji, přidáme česnek, slaninu a orestujeme až se z anglické slaniny vyškvaří tuk, přisypeme mletou papriku a chvilku necháme zpěnit - dlouho ne,aby nezhořkla a odstavíme. Zcezené brambory a těstoviny smícháme, přidáme směs z pánve a vše promícháme a můžeme servírovat.
|
| Ingredience: 5 větších brambor polohrubá mouka 1 - 2 vejce mléko droždí kypřící prášek česnek majoránka sladká paprika pálivá paprika pepř sůl event. uzené maso tvrdý salám nebo klobása Popis přípravy: Oloupané syrové brambory nastrouháme jako na bramborák, přidáme mouku, vejce, sůl a droždí, rozmíchané v trošce vlažného mléka, případně přidáme trochu kypřícího prášku. Zpracujeme v těsto o něco tužší než na lívance a necháme vykynout v míse přikryté utěrkou. Vykynuté těsto promícháme, přidáme majoránku, sladkou a pálivou papriku, pepř, utřený česnek a podle potřeby přisolíme. Do těsta můžeme přimíchat také na drobné kostičky nakrájený tvrdý salám, klobásu nebo dobré uzené. Těsto necháme ještě zhruba 30 minut v teple odpočinout. Pekáč vymažeme ztuženým tukem nebo sádlem, vysypeme moukou a těsto do něj nalijeme do výšky 1 - 2 cm. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 250° C. Během pečení občas potíráme vodou, aby povrch nepopraskal. Podáváme nařezané na čtverce o straně zhruba 10 cm.
| Autor:Dr.Vladimír Czumalo |
|
Jehněčí kýta pošírovaná v pivní omáčce, restované brambory, špenátový pudink |
| Ingredience: jehněčí kýta 1800 g
sůl 10 g
pepř černý 1 g
rozmarýn 3 g
olej stolní 150 g
pivo 250 g
máslo moučné 100 g
vývar telecí 100 g
brambory 1000 g
slanina anglická 200 g
cibule 200 g
česnek 50 g
sůl 20 g
pepř černý 2 g
majoránka 2 g
špenát 250 g
mouka hrubá 400 g
vejce 5 ks
sůl 20 g
česnek 50 g
muškátový květ 3 g
olej stolní 100 g
Popis přípravy: Jehněčí kýtu osolíme, okořeníme, a opečeme na oleji. Vývar
zjemníme moučným máslemk a ochutíme pivem. Vařené brambory
na krájíme na plátky. Na slanině opečeme brambory a cibuli,
přidáme česnek, sůl, pepř a majoránku. Špenátový pudink
připravíme z jíšky se špenátem a sněhem z bílků a koření. Pudink
pečeme ve vymazaných a vysypaných formách.
|
| Ingredience: 1 kura 1kg zemiakov 3ks cibule 10 strucikov cesnaku 125g masla skorica 3dcl kecup voda Popis přípravy: Rozstvrtene kura obalime v skorici, poukladame na suchy plech.Zakryjeme kruzkami zemiakov, cibule, stucikami cesnaku, podlejeme vodou, poukladame maslo. Pecieme v rure vyhriatej na maximum 45 minut. Vyberieme, polejem kecupom, pomiesame a dame dopiect na 25 minut. Dobru chut!
|
| Ingredience: brambory olivový olej kotlety kořenová petržel celá česnek citron drcený koliandr hruška. Popis přípravy: Na dno pekáče nakrájíme na plátky brambory.Podlijeme olivovým olejem.Naklepané kotlety osolíme,opepříme a zasypeme na hrubo rozdrceným koliandrem.Přidámem k bramborám ještě kořenovou petržel,4 stroužky česneku,rozčtvrcenou hrušku a rozčtvrcený citron.Navrh položíme kotlety.Vše promícháme s olivovým olejem.Vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupnů a pečeme cca 60 min.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|