|
|
Výpis kategorie: NEZAŘAZENÉ (zatím) |
| Ingredience: - 4 uvarené vajcia - 100 g masla - 50 g šunky - soľ, mleté čierne korenie - 1 lyžička horčice - petržlenová vňať - 1 lyžica nadrobno pokrájanej kápie
Popis přípravy: Vajcia prekrojíme, žĺtky vymiešame a maslom do peny, pridáme horčicu, nadrobno pokrájanú šunku a posekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a zľahka premiešame. Pridáme pokrájané bielka, kápiu a premiešame.
|
| Ingredience: 1 dávka 24 dkg hladké mouky 16 dkg másla 5 dkg cukru moučky 10 dkg mandlí 1 žloutek Popis přípravy: Utřeme máslo s moukou a cukrem moučkou. Přidáme mandle a žloutek. Necháme v lednici odležet cca 2 hod a z těsto vyválíme na placku, nařežeme tenké proužky a z kousků uděláme rohlíčky. Rohlíčky se pečou světlé a hned teplé se obalují v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. (3 dávky jsou 4 plechy a asi 170 rohlíčků - vynikajících)
|
Vepřové maso s balkánským sýrem |
| Ingredience: vepřová kýta, cibule, balkánský sýr, olej, sladká paprika. Popis přípravy: Na drobné kostičky nakrájené maso osmažíme na oleji. Po změknutí přendáme do ohnivzdorné misky a v oleji, který zůstal na pánvičce osmažíme 2-3 nakrájené cibule do zlatova s 2 lžičkami papriky. Cibuli a olej nalijeme na maso a posypeme nastrouhaným balkánským sýrem a dáme do trouby zapéct. Podáváme s bramborama nebo hranolkama
|
Vepřové nudličky v pivní omáčce |
| Ingredience: 600 g vepřové kýty, 1 cibule, 100 ml oleje, 200 g mražených fazolek, 2 mrkve, 1 lžíce hl. mouky, 1 lžíce protlaku, 150 ml piva, 200 ml vývaru, sůl, pepř Popis přípravy: Maso nakrájíme na širší nudličky a zprudka opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, protlak, sůl s pepřem a orestujeme. Potom maso zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí. Ke konci přidáme k masu větší kousky mrkve s fazolkami. Měkké maso se zeleninou vyjmeme z hrnce, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme. Přilijeme pivo, rozmícháme dohladka a za občasného míchání povaříme 20 min. Nakonec v omáčce prohřejeme maso se zeleninou.
|
Veterníky s malinovým krémom |
| Ingredience: cesto: 25 g masla, štipka soli, 2 kl cukru, 75 g múky (hrubej, polohrubej), 2 vajcia, 2 kl prášku do pečiva
krém: 150 g malín, 200 g šľahačky, 2 pl cukru, 1 stužovač, 100 g jemného tvarohu
Popis přípravy: Postup:
varíme 1/8 l vody s maslom, cukrom a soľou. Keď vrie, vsypeme múku, poriadne premiešame až sa nám cesto bude oddeľovať od stien hrnca. Keď trochu vychladne, vmiešame vajcia - poriadne premiešame. Takisto prášok do pečiva. Na plech opláchnutý studenou vodou robíme kôpky, prípadne striekame venčeky. Pečieme cca 20 min. pri 180° C vo vyhriatej rúre. Maliny nadrobno nasekáme a zmiešame s tvarohom. Šľahačku vymiešame s cukrom a stužovačom. Plníme naspodok tvarohovo-malinová plnka a navrch šľahačka. Posypeme cukrom.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|