|
|
| Ingredience: Kuřecí stehna nebo křídla
sůl
jakekoliv koření na kuřata
vajičko
mleko
mouka
strouhanka na obalení Popis přípravy: Povařime kuřecí stehna v osolené vodě.Mouku smichamé z kořením a obalime vychladlé kuřecí stehna v mouce,vakjičku smichaném z mlekem a strouhance.Smažime ve friťaku do zlatova.Podavamé z brambory,různě upravené
|
Smažené nudle s rajčatovou omáčkou |
| Ingredience: široké nudle vejce sýr-ementál gouda rajčata olivový olej kečup česnek bazalka pepř sůl Popis přípravy: Široké nudle uvaříme dle návodu, do horkých scezených těstovin vmícháme celé syrové vejce,nastrouhaný sýr a zamícháme, rozehřejeme olej na pánvi, nudle se sýrem a vajíčkem vložíme na olej a vytvarujeme placku tu po obou stranách opečeme. Na druhé pánvi orestujeme na olivovém oleji česnek, poté přidáme nakrájená rajčata, zbavená slupky, přidáme kečup,bazalku, dle chuti pepř a sůl a krátce povaříme. Touto omáčkou přelijeme horké těstovinové placky. Kdo má rád může si přidat ještě nastrouhaný sýr.
|
| Ingredience: sýr hermelín 2 ks
mouka hladká 100 g
vejce 2 ks
strouhanka 3 lžíce
mléko
sůl
olej
Popis přípravy: Z mouky, strouhané housky,vajec,soli a mléka si připravíme řidké
těstíčko. Z 1 hermelínu nakrájíme 4 čtvrtky nebo 4 plátky, které
namáčíme v připraveném těstíčku,na pánvi nebo ve fritvacím
hrnci v rospaleném oleji po obou stranách do zlatova rychle
opečené. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší a nebo
pouze pokapeme kečupem a s rohlíkem pouze k červenému vínu.
|
Softball guláš (cca 6 porcí) |
| Ingredience: 750-1000 g kližky nebo předního hovězího l vepřové koleno 1000 g cibule 3 lžíce žitné mouky 200g vepřového sádla 100 g slaniny 3 lžičky sladké mleté papriky 1/2 - 1 lžička pálivé mleté papriky (podle potřeby) 1 lžička kari 3 lžičky oregána 1 lžička majoránky 1/2 lžičky mletého nového koření 1 petržel 1 mrkev 200 g celeru 5 ks hřebíčků 5 kuliček nového koření 20 kuliček celého černého pepře 5 kuliček jalovce 3 bobkové listy 20 g sušených (100g čerstvých) hub sůl 100 g strouhaného křenu Popis přípravy: Vepřové koleno opláchneme ve studené vodě, vybereme libové svaly (druhotným produktem je ovar - odměna pro kuchaře), které použijeme do guláše, kůže, kost a část libového masa do vývaru. Do papiňáku dáme vodu, sůl, 1 celou cibuli, bobkový list, hřebíček, houby, nové koření, pepř, jalovec, kořenovou zeleninu a uvedeme do varu. Vnoříme zbylou část kolene, případně i kosti nebo odřezky z hovězího a cca 60 minut vaříme. Připravíme cca 3 l kvalitního vývaru. Mezitím nakrájíme zbylou cibuli, hovězí a vepřové maso z kolene na kostičky cca 2x2x4 cm, slaninu na 1x1cm. Rozpálíme v dostatečně velkém kastrolu (nejlépe teflon nebo litina) sádlo, přidáme slaninu a cibuli, za stálého míchání (!!) na středním ohni osmahneme do zlatova. Zvýšíme teplotu na maximum a přidáme rozkrájené maso, i po částech, je důležité, aby se na povrchu teplem vytvořila kůrčička, která udrží šťávu masa. Jakmile se odpaří voda uvolněná z masa, přidáme polovinu sladké i pálivé papriky, kari a oregána a žitnou mouku. Mezitím slijeme vývar a zbavíme jej přebytečného tuku, (sníme ovar s křenem a hořčící, zapijeme pivem a slivovicí). Jakmile maso obalené moukou začne hnědnout, podlijeme jej sběračkou teplého vývaru a pokračujeme v restování. Maso často "odtrháváme" od dna, jakmile se voda odpaří, znovu maso podlijeme. To opakujeme 3x, nakonec maso podlijeme 3-5 sběračkami vývaru, přidáme zbylé koření a za občasného míchání pod pokličkou dusíme asi 60 minut. Vývarem (příp.nastrouhaným suchým chlebem k zahuštění) upravíme hustotu omáčky, a dáme odstát do chladu do druhého dne. Druhý den necháme guláš projít varem, zkontrolujeme a upravíme podle potřeby slanost a pálivost a podáváme se lžící nastrouhaného křenu s čerstvým chlebem, knedlíkem nebo rýží, dochucené čerstvou paprikou nebo cibulí. Pokud je nutné a možné, ze zbytku vývaru uděláme životabudící česnečku.
|
Špagety s kečupovo masovou (sojovou) směsí |
| Ingredience: maso 500 g
špagety 300 g
kečup jemný 300 ml
kečup ostrý 150 ml
cibule 300 g
sádlo 200 g
rajský protlak 1 ks
sůl
kari 1 lžička
pepř mletý 1 -
sójová omáčka 2 lžíce
worcester omáčka 1 lžička
vegeta 1 -
sýr cihla 180 g
Popis přípravy: Maso nakrájíme maximálně na 1x1 cm kousíčky. Na sádlo dáme
spěnit na drobno nakrájenou cibulku,pak přidáme maso (může být
i sojová rýže namočená předem minimálně 6 hod.v maggi bujónu)
Pak přidáme všechno koření vegetu a sůl a za občasného míchání dusíme (pokut možno ve vlastní šťávě) do měkka,(kdyby se maso
přichytávalo podléváme jen malinko aby směs byla stále hustá)
pak přidáme rajský protlak a dusíme asi 10 minut. Potom přidáme
kečupy,zamícháme a jemně povaříme asi 5 minut. Během
přípravy masa uvaříme špagety dle návodu na obalu.
Servírujeme špagety na ně dáme směs toto pak posypeme
nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|