|
|
| Ingredience: hermelín, mleté vlašské ořechy,oříšek másla, 1-2 stroužky utřeného česneku Popis přípravy: Hermelín rozkrojíme, vydlabeme opatrně vnitřek, ten smícháme s ořechy,máslem a česnekem,tuto směs vrátíme do vydlabaného hermelínu, polovičky dáme k sobě a zabalíme do alobalu a necháme v lednici 2-3 dny odležet.
|
| Ingredience: Pohanka- množství dle počtu strávníků a hladu. Voda, sůl. Anglická slanina dle chuti a účelu konzumace. Popis přípravy: Například jeden hrnek pohanky, nakrájíme na kostičky anglickou slaninku, necháme lehce rozpustit a pak na ní vsypeme pohanku - suchou! Necháme ji trošku osmahnout, jako by odskakovaly zrnka a pak ji podlejeme osolenou vodou - stejné množství jako pohanky- tedy hrnek. Za občasného míchání podusíme a pak ještš jednou dáme hrnek vody a necháme ještě chvíli podusit, nebo aspoň znovu chvíli přejít varem a dáme "dojít" do peřin ! Nepřipálí se, sama se dodělá a zůstane dlouho teplá a co hlavně je krásně sypká!!!Je možné ji jíst i samotnou s kysaným zelím, či nastrouhaným sýrem....ale je skvělá i jako příloha všude tam, kde se podává rýže.Dobrou chuť.
|
| Ingredience: 4 veprove rizky {popr. kureci} sul, pepr vajicka, trocha mleka strouhanka hladka mouka olej 1 sklenicka sterilovane zeleniny Moravanka Popis přípravy: Rizky naklepeme, osolime, opeprime a obalime nejdrive ve strouhance, pak ve vajicku, ktere jsme rozslehali vidlickou s trochou mleka a nakonec obalime v mouce.
Klademe do rozpaleneho oleje a po obou stranach rychle osmazime.
Mezi tim si do pekacku dame trochu oleje. Do nej pak vkladame osmazene rizky rovnou z panve. Ty zalejeme celym obsahem sklenicky se zeleninou, vcetne nalevu.
Kdo ma rad, muze si pridat navic jednu ci dve feferonky, protoze ty tomu daji tu spravnou chut.
Podle poctu rizku muzeme pridat vice zeleniny.
Vlozime do trouby a nechame zapect, az maso zmekne do rozpadnuti a zelenina se zapece. Podlevame trochou vody, aby se rizky neprichytily.
Priloha: varene brambory
Je to velice rychle a pikantni a mooooc dobre!
Preji DOBROU CHUT!
|
| Ingredience: 4 střední kuřecí řízky, 10 dkg krájeného trvanlivého salámu, 1 hermelín, 1 větší jablko, 1 šlehačka, 5 polévkových lžic rumu, 5 polévkových lžic sójové omáčky, sůl, pepř, grilovací koření, olej Popis přípravy: Řízky naklepeme, osolíme a okořeníme. Poté je vložíme do slabě vymazaného pekáčku. Navrch položíme kolečka salámu, plátky jablek a vše posypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec smícháme šlehačku s rumem a sójovou omáčkou a řízky jí polijeme. Pečeme zvolna v troubě. Doporučujeme podávat s opečenými nebo vařenými brambory.
|
| Ingredience: Cesto :
4 vajcia, 260g práškového cukru, 260g hladkej múky, 10 lyžíc oleja, 8 lyžíc teplej vody,polovicu vrecúška prášku do pečiva, kakao.
Krém :
0,5 l mlieka, 1 krémový prášok Zlatý klas,
1 vanilkový cukor, 250g masla, 150g práškového cukru, trochu rumu, 2 PL kokosovej múčky, čokoládovú polevu.
Popis přípravy: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme olej, teplú vodu, múku a na koniec tuhý sneh z bielkov. Dobre
premiešame. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát a upečieme. Do druhej polovice cesta pridáme kopcovitú lyžicu kakaa, premiešame a podobne upečieme v spomínanej forme. Cesto vyklopíme a po vychladnutí pokrájame podľa mriežky na rovnaké kúsky. Medzitým si pripravíme krém. V mlieku uvaríme Zlatý klas spolu s vanilkovým cukrom. Keď krém vychladne, primiešame k nemu práškový cukor a maslo. Zjemníme rumom a kokosom. Plátky cesta striedavo natierame krémom a ukladáme vedľa seba. Podobne natierame krémom aj povrch koláča. Dáme na niekoľko hodín na chladné miesto. Koláč krájame nožom namočeným v horúcej vode šikmým rezom, aby nám vznikla pekná štruktúra
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|