|
|
| Ingredience: vepřová kýta 2000 g
cibule 300 g
mrkev 200 g
celer 200 g
olej stolní 200 g
pepř černý 2 g
mandle 200 g
sůl 30 g
Popis přípravy: Maso nakrájíme na nudličky,zprudka opečeme,přidáme zeleninu
nakrájenou na julliene a vše společně dusíme do měkka.Ochutíme a
přidáme mandle.
|
Vepřový váleček pečený s pórkem a klobásou |
| Ingredience: vepřová panenka 1500 g
pórek 200 g
mrkev 200 g
klobása 200 g
sůl 30 g
olej stolní 100 g
Popis přípravy: Vepřový váleček očistíme,naplníme pórkem,mrkví a klobásou,
osolíme a pečeme do měkka.Před podáváním maso tranžírujeme na
několik pravidelných plátků. Na talíř rovnáme pravidelně tak aby
byla vidět mozajka uvnitř masa.
|
| Ingredience: jahody 500 g
rohlík 2 ks
vejce 4 ks
mouka polohrubá 40 g
cukr moučka 50 g
cukr vanilinový 30 g
prášek do pečiva 10 g
sůl 15 g
Popis přípravy: Příprava:
Jahody opereme, otrháme zelené lístky a vložíme do
ohnovzdorné misky či pekáčku. Bílé pečivo nastrouháme a
strouhanku ještě prolisujeme. Potom pečlivě oddělíme žloutky od
bílků. Z bílků ušleháme sníh, přidáme špetku soli a lehce
vmícháme moučkový cukr. Přidáme žloutky a vše lehce vařečkou
nebo šlehacími metlami promícháme. A na konec ještě prosátou
polohrubou moukou s práškem do pečiva a vanilinovým cukrem.
Těsto zlehka ještě jednou zamícháme. Jahody v pekáčku
prosypeme prosátou strouhankou a navršíme na ně jemnou
vaječnou hmotu, až se vytvoří malá pyramida. Ohnivzdorný
pekáček vložíme do předehřáté trouby a zapékáme asi 30 min., až
pokrmdostane hezkou zlatohnědou barvu. Hotový vyjmeme z
trouby, posypeme moučkovým cukrem a ještě teplý neseme na stůl.
Dětem podáváme s ovocným koktejlem, dospělým jistě nočky
zachutnají se sklenkou dobrého bílého vína.
Doba přípravy ja cca 50 minut.
1 porce má 1000 kJ/ 240 kcal.
|
Zapečené mušle na lasturách scallopsu |
| Ingredience: mušle 1000 g
sůl 30 g
pepř bílý 2 g
rajče 500 g
cibule 100 g
petrželka - nať 50 g
česnek 30 g
máslo 100 g
tabasco 2 g
sýr eidamský 150 g
Popis přípravy: Vyloupané mušle dáme na 10 minut povařit. Cibuli, česnek a
máslo orestujeme a necháme povařit. Maso z mušlí nakrájíme,
přimícháme a okořeníme. Lasturky scallopsu naplnímenakrájenými
rajčaty, přidáme směs, posypeme sýrem a gratinujeme.
|
Zapečený chřest se šunkou a sýrem |
| Ingredience: chřest 300 g
šunka dušená 200 g
sýr eidamský 200 g
petrželka - nať 10 g
Popis přípravy: Plátek šunky a eidamu stočíme do dvou kornoutů, které naplníme
chřestem a dáme zapéct do grilu. Zdobíme kouskem
petrželky a podáváme.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|