|
|
Pošírovaný závitek ze štiky |
| Ingredience: štika kuchaná 4000 g
kapusta 500 g
mrkev 200 g
celer 200 g
cibule 200 g
máslo 300 g
muškátový květ 2 g
sůl 20 g
pepř bílý 2 g
vývar z hovězích kostí 200 g
víno bílé 200 g
beschamel 200 g
smetana 200 g
Popis přípravy: Štika se vykostí a stáhne kůže. Nakrájí se na plátky, na které se
pokladou kousky zeleniny. Plátky se zabalí převážou provázkem a
vaří se ve várce která se připraví z části vývaru a bílého vína. Ze
zbylých ingrediencí připravíme omáčku, kterou závitek poléváme.
|
Prsíčka mladých kuřat se sýrovou omáčkou |
| Ingredience: kuřecí prsíčka 1500 g
olej stolní 200 g
sůl 30 g
beschamel 300 g
sýr eidamský 300 g
víno bílé 20 g
smetana 200 g
Popis přípravy: Na porci podáváme dvě prsíčka. masíčko lehce pouze dlaní
naklepeme a pak pozvolna opékáme po obou stranách. Lehce
zastříkneme vínem a podusíme. Maso vyjmeme a na stejné
pánvičce si připravýme sýrovou omáčku.
Základní bešamelovou omáčku připravíme tak že výpek po
prsíčkách zaprášíme moukou, zalijeme zbylím vínem a smetanou .
Necháme na ohni tak dlouho až se uvolní ode dna pár bublinek
přidáme nastrouhaný sýr, který necháme rozpustit a můžeme
podávat Na talíři jeden plátek masa podlijeme a druhý prělijeme.
|
| Ingredience: pstruh 1000 g
mrkev 50 g
hrášek 50 g
víno bílé 50 g
majonéza 100 g
aspik 200 g
petrželka - nať 10 g
olivy plněné 20 g
Popis přípravy: Uvařeného vykoštěného pstruha smíchejte se zeleninou a
majonézou. Přimíchejte nahřátý aspik a směs nandejte do formiček
a nechte vychladnout. Dejte na několik hodin do lednice ztuhnout.
Při podávání vyklopte z formičky a ozdobte snítkou petrželky.
|
Rolovaný platýs, estragonová omáčka |
| Ingredience: platýs 640 g
mrkev 50 g
celer 70 g
citronová šťáva 5 g
sůl 2 g
voda 500 g
ocet 30 g
víno bílé 100 g
zelenina kořenová 100 g
máslo 100 g
mouka hladká 30 g
kečup 15 g
sůl 2 g
pepř bílý 2 g
smetana 200 g
víno bílé 236 g
estragon
Popis přípravy: Rybu pokapeme citronem, osolíme a necháme odležet. Připravená
očištěná filátka rozprostřeme na pracovním stole, pokapeme
citronem . Nastrouhanou zeleninu na nudličky (julliene) a naplníme s
ní filátka. Naolněná filátka stočíme a stáhneme provázkem. Rybí
várku přivedeme do varu a pak vložíme rybu. Necháme 10 min vařit.
Příprava omáčky:
Připravíme světlou máslovou jíšku, kterou zalijeme mlékem ,
přidáme kečup a necháme chvilku povařit. Zjemníme smetanou a
dochutíme citronem.
Závitky pokládáme do omáčky, tak aby byla vidět náplň. Jako příloha se hodí různé úpravy brambor.
|
| Ingredience: jablka 1000 g
hrušky 1000 g
grapefruit 500 g
pomeranč 300 g
meloun 500 g
mandarinky 300 g
rozinky 50 g
mandle 100 g
cognak 50 g
citronová šťáva 20 g
cukr krystal 80 g
Popis přípravy: Pokrájená jablka zakapeme cit. šťávou. Potom všechno ovoce
nakrájíme na kostky asi 1,5 x 1,5 cm smícháme s jablky, rozinkami a
kognakem. Matový salát můžeme zalít převařenou ale již vychladlou
cukrovou vodou s citronem.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|