|
|
| Ingredience: Nakládané zelí rostliný olej uzenina těstoviny cibule. Popis přípravy: Na oleji osmahneme cibuli,přidáme zelí a dusíme do měkka.Ke konci přidáme uzeninu, přimícháme uvařené těstoviny dle vlastní fantazie.(Hodí se i výrobky z bramborového těsta).
|
| Ingredience: 600g vepřové kýty 200g žervé (nebo podobný sýr) 50g křeníku 2 vejce 100g sýr eidam sůl pepř olej Popis přípravy: Plátky vepřové kýty naklepeme, osolíme a opepříme, opečeme na oleji a naskládáme na plech.
Mezitím si z žervé, křeníku, vajec a eidamu připravíme míchanici (vše smícháme dohromady) a z ní uděláme placičky, které klademe na jednotlivé kousky masa.
Potom vše zapečeme v rozehřáté troubě nebo v grilu.
Podáváme s bramborem nebo hranolky.
Kategorie:Oběd | Autor:Karel Šulc |
|
Goralská veľkonočná pochúťka |
| Ingredience: domáca údená šunka, domáca klobása, natvrdo uvarené vajcia, podmáslie (cmar, acidofilné mlieko), čerstvo nastrúhaný chren Popis přípravy: Do 5 l fľaše nastrúhame chren, minimálne do polovice, zalejeme cmarom (acidofilným mliekom) doplna a necháme cez noc odstáť.
Šunku nakrájame na kocky, klobásku a vajíčka na kolieska, všetko dáme do misy a zalejeme chrenovou omáčkou. Podávama ako predjedlo, najlepšie z jednej misy.
Dobrú chuť!
|
Švestkové knedlíky od babičky |
| Ingredience: švestky
150 g tvarohu na strouhání
300 g hrubé mouky
40 g tuku(Rama, Flora...)
1 vejce
trochu mléka(podle potřeby)
sůl
Popis přípravy: Nastrouhaný tvaroh utřeme s tukem, přidáme mouku a
vejcem a mlékem zaděláme těsto. Tence obalujeme
švestky. Vaříme v osolené vodě 10 až 12 minut.
Kategorie:Oběd | Autor:Vladislav |
|
| Ingredience: brambory
hl.mouka
vajíčko
sůl
pepř
česnek
šunka
tvrdý sýr
sádlo,nebo olej. Popis přípravy: Nastrouháme brambory dle množství přidáme hl. mouku a
vejce. Osolíme,opepříme,přidáme česnek. Rozmícháme na
hmotu přiměřené hustoty. Rozpálíme sádlo, nebo olej a
uděláme kolečko asi 3-5 mm silné vrstvy hmoty o něco
většího průměru než je plátek šunky.poté položíme
na hmotu plátek šunky a stejnou vrstvu hmoty a smažíme.
Po otočení ke smažení druhé strany posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Dále můžeme hotovou cmundu případně ještě vylepšit parádou z rajčat,zelí a pod.
Přeji dobrou chuť
Jan
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|