|
|
| Ingredience: 4 vejce
180g polohrubé mouky
60g drcených vlašských ořechů
180g moučkového cukru
1vanilkový cukr
1prášek do pečiva
4 lžíce horké vody
50g oleje
2 lžíce hrozinek namočených v rumu. Popis přípravy: Žloutky,cukr,vanilkový cukr,prášek do pečiva a 4 lžíce horké vody našleháme do pěny.Opatrně vmícháme všechny přísady bez bílků.Nakonec našleháme bílky a vmícháme je do směsi.Směs nalejeme do teflonové,nebo vymazané a strouhankou vysypané formy. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a pečeme 33 min.Bábovku asi 10 min před koncem pečení přikryjeme alobalem.
|
| Ingredience: 700g cuket 3 nebo 4 vejce 100g tuku 200g uzeniny 250g polohrubé mouky asi 4 až 6 lžíc mléka sůl kmín 2 až 3 stroužky česneku majoránka nebo petrželka Popis přípravy: Oloupané cukety nastrouháme nahrubo,osolíme a necháme stát asi 15 minut.Slejeme přebytečnou vodu.V mise utřeme tuk se žloutky,přidáme mouku,drobně nakrájenou uzeninu,cukety,podle potřeby mléko,koření podle chuti a promícháme.Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve vyhřaté troubě upečeme dozlatova. Dobrou chuť.
Kategorie:Oběd | Autor:Urbančík Vlastimil |
|
| Ingredience: 1 konzerva rýb najlepšie tuniaky 1 cibuľa 2 polievkové lyžice rastlinného masla 1 syr bambino sůl červená paprika Popis přípravy: Nakrájanú cibuľu spolu s ostatnými surovinami rozmixujeme mixerom a natierame na pečivo.
|
| Ingredience: 300g uzené klobásy 50g hříbků 200g hovězího masa 200g vepřového masa 500g kysaného zelí 200g slaniny 5dl hovězího vývaru 2dl červeného vína 1lžice cukru 500g brambor 1cibule kmín pepř sůl Popis přípravy: Zelí propláchněte a nakrájejte na kousíčky. Přidejte kmín a cukr. Zalijte vodou a nechte vařit asi 20 minut společně s nakrájenými houbami. Jestliže jste použili houby sušené, musíte je nejprve máčet několik hodin v mléce. Mezitím nakrájejte na kostičky slaninu a na pánvi ji zprudka opečte. Pak přidejte jemně nakrájenou cibuli a maso (nejvhodnější je hovězí zadní a vepřový bůček) nakrájené na malé kousky. Jakmile cibule zezlátne a maso se ze všech zatáhne, zalijete je hovězím vývarem. Vařte asi 15 min. potom přidejte klobásku (nakrájenou na plátky) a červené víno. Po deseti minutách vsypte obsah pánve do hrnce se zelím. Zamíchejte a duste pod pokličkou asi půl hodiny. Osolte a opepřete, bez pokličky nechte vydusit tak, aby tekutiny bylo co nejméně. Nakonec vmíchejte vařené brambory.
Kategorie:Maso | Autor:Jorge |
|
Brokolice zapečená se sýrem |
| Ingredience: brokolice 1 ks vajíčko 1 ks 10dkg cihly eidam nízkotučné vcelku 1 šlehačka sůl koření podravka máslo na vymazání pekáčku 10 dkg šunky (nemusí být) Popis přípravy: Brokolici rozebereme na růžičky. Uvaříme v mírně osolené vodě cca 10 min. Brokolici scedíme, vymažeme pekáček máslem. Poklademe brokolicí, posypeme nastrouhaným sýrem. Přidáme koření, pokrájenou šunku, polijeme šlehačkou s rozmíchaným vajíčkem. Dáme péct.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|